Wereldwijde taalreizen

Welkom op de StudyTravel website, vind hier een onuitputbare bron aan mogelijkheden in verschillende taalreizen en vakantiecursussen in meer dan 30 bestemmingen.

Taalreizen

Taalreizen, zijn reizen naar het buitenland waar je ondergedompeld in de cultuur en de beleving van het land, de taal leert op een proffesionele taalschool. Deze scholen zijn volledig ingericht om te voorzien van alle gemaken en om mensen die de taal niet tot mensen die de taal al wel goed beheersen verder te helpen met met de beheersing van deze taal. Naast de taal ontmoet je ook veel verschillende mensen want op de school is altijd een grote diversiteit van nationaliteiten vertegenwoordigd. Je maakt hier dus direct vrienden voor de rest van je leven! Naast alle leuke aspecten van een taalcursus in het buitenland, leer je nergens zo snel een taal als in het land zelf. Dit omdat je naast je studie ook in het dagelijkse leven tijdens je boodschappen, bij een hapje en drankje of de begroetingen van buren en huisgenoten met de taal en de cultuur rondom de taal in aanraking bent! StudyTravel.org informeert vrijblijvend over de mogelijkheden voor het leren van een taal. De website is daarvoor ingedeeld in verschillende talen waar per taalpagina de informatie en mogelijkheden terug te vinden zijn.

High School in het buitenland

Wanneer je tussen de 14 en 19 jaar bent, kun je kiezen voor een highschool in het buitenland!

YFU Nederland
Kies om voor een bepaalde periode naar het buitenland te gaan om te leven als een local, wonen bij een gastgezin en naar school te gaan op een high school in het buitenland. Je leert een nieuwe taal en cultuur kennen terwijl jij jezelf ontwikkelt! YFU Nederland begeleid al jaren jongeren naar het buitenland. Een high school in Amerika is het populairste programma.

Studeren en het buitenland?

Naast het leren van een taal, heb je ook de mogelijkheid om een volledige studie, master, minor in het buitenland te volgen. Er zijn hierin zoveel mogelijkheden dat het vaak goed is om jezelf goed te oriënteren op de mogelijkheden en advies in te winnen bij gespecialiseerde organisaties zoals:

Information Planet
Information Planet is specialist op het gebied van studerentaalcursussenhigh schooltussenjaar mogelijkheden en rondreizen in het buitenland. Met ruim 20 jaar ervaring hebben ze kennis in huis om voor jou een geweldige educatieve ervaring samen te stellen! Met meer dan 50 kantoren in 14 landen en een wereldwijd netwerk hebben wij een zeer groot aanbod aan taalscholen, colleges en universiteiten.

Studeren in Engeland
Uitgebreide informatie, specifiek gericht op studeren en taalcursussen in het Verenigd Koninkrijk.

Studeren in Amerika
Alles wat je moet weten en alle mogelijkheden van studies en universiteiten in Amerika handig verzameld in een overzichtelijke website!

Stage in het buitenland?

Ook voor een kwaliteit stage in het buitenland heb je specialisten. Een stage in het buitenland is niet alleen een unieke ervaring maar draagt ook enorm bij, bij de persoonlijke ontwikkeling, je slagkracht in het bedrijfsleven. Het is dus belangrijk dat het goed geregeld is en dat je stage voldoet aan de eisen van je opleiding en dat je zelf de doelstellingen kunt bereiken die je stelt. Stagehuis is de specialist in Engelstalige stages in het buitenland. Het is een zeer professionele organisatie die niet alleen de student maar ook de school, begeleiders en ouders verder helpt met informatie, ondersteuning en uiteindelijk het allerbelangrijkste goede kwaliteit stages met ondersteuning op locatie!

Naar het buitenland maar geen studie?

Travel Active
Deze organisatie organiseert authentieke culturele uitwisselingen. Travel Active is specialist op het gebied van Au Pair, High School, Taalreizen, Vrijwilligerswerk, en Work & Travel programma’s in het buitenland.

Als je voor langere tijd naar het buitenland wilt maar eigenlijk niet wilt gaan studeren, dan zijn er natuurlijk nog verschillende opties, je kunt er voor kiezen om te gaan werken en reizen of echt puur te gaan werken in het buitenland. Uiteraard is het als je wilt gaan werken op een bestemming wel belangrijk dat je een bestemming kiest waar je de taal al goed spreekt! Anders is het toch lastig om een baantje te vinden en is het waarschijnlijk verstandig toch eerst een taalcursus te volgen op locatie of in Nederland door bijvoorbeeld een vorm van thuisstudie.

Populaire bestemmingen om te gaan werken en reizen in Europa zijn: Frankrijk, Spanje, Italië hier is zeker in het zomerseizoen veel werk te vinden voor jongeren en denk hierbij aan werken op campings, hotels, restaurants en discotheken en barren. Het voordeel van dit zomerwerk is dat je vaak niet echt de locale taal tot in perfectie hoeft te kunnen omdat er veel toeristen komen en je juist daar de meerwaarde brengt voor het bedrijf!

Populaire bestemmingen om te gaan werken en reizen buiten Europa zijn Azie, Canada en uiteraard backpacken in Australië of Nieuw-Zeeland. Zeker backpacken is een hele populaire optie het staat eigenlijk voor het op een budget rondreizen in een land en waarbij je ook de mogelijkheid hebt om (let op hiervoor gelden vaak speciale visum eisen in deze landen) een bijbaantje te nemen. Al reizend en werkend trek je zo door een of meerdere landen om daar een half jaar tot jaar je eigen weg te vinden, nieuwe vrienden te ontmoeten en tal van levenservaringen op te doen die niemand je ooit meer zal afnemen!

Tip: visum(s) aanvragen voor landen buiten de EU

Tip: Vraag hier uw ETA/ESTA Visum aan voor uw reis buiten Europa